House M/ completed

The client of this small, beautiful ancient factory, situated in a rural area and within a charming, green neighborhood, asked atelier ka to come up with a design solution for the rear façade; more natural light had to penetrate into the working space and the back yard had to become a physical extension of the living area and vice versa. in close cooperation with the client atelier ka designed an open rear façade trough large exterior sliding doors. By adding a bay window bench on both sides of the wall the back yard becomes in summertime a garden room. Now, the existing house benefits from an almost seamless transition of indoor and outdoor living.

 

client/ private type/ renovation rear facade location/ Baarn. NL date/ 2016 area/ 123 m2  team/ atelier ka, Alexandra Kern contractor/ Bouw- en Aannemersbedrijf Ossendrijver engineer/ BT adviesbureau photography/ Marlies van Diest, Alexandra Kern

powered by pixel pakhuys